Telefoane: 0314 20 53 48 (RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
0311 02 24 08 (UPC)
Fax: 0314 20 53 48 (RDS)
Email: info@intermanagement.eu
Cerinte ISO 9001:2015 comentare. Cap. 4.2. - Intelegerea nevoilor si asteptarilor partilor interesate
Adaugat la data de 08.09.2017

Aceasta este o noua cerinta. Organizatiile trebuie sa stabileasca cerintele clientilor, actionarilor, angajatilor, furnizorilor, societatii in general care sunt relevante pentru sistemul de management al calitatii.

Aceasta cerinta va adauga un plus de valoare sistemului de management al calitatii, deoarece de multe ori cerintele altor parti interesate nu sunt identificate si analizate suficient in conditiile in care calitatea produselor si serviciilor si satisfactia clientilor pot fi influentate de aceste parti.

Se recomanda implementare unui proces continu de evaluare si imbunatatire a satisfactiei clientilor si tuturo partilor interesate. Analizati recomandarile primite, scrisorile de multumire, reclamatii, diverse sesizari, chestionare de evaluare satisfactie, informatii din diverse surse externe, procese verbale de receptie etc. si daca este cazul stabiliti si implementai actiuni corective si comunicatile si partilor interesate. Solicitati peridic partilor interesate puncte de vedere privind colaborarea si informatile privind solutiile si stadiul de rezolvare a solicitarilor.    

„Trebuie sa intrebi fiecare angajat Çe raspundere vrei sa ti se dea ? Ce informatii doresti?” si respeciv „Ce informatii le datorezi celorlati?”. Asta inseamna ca fiecare angajat trebuie sa participe la deciziile privitoare la echipamentul necesar, la modul in care trebuie programat  lucrul,  practic, la cum trebui sa fie formulate politicile componiei”.

Peter F. Drucker, autor, Post-Capitalist Society   

ALTE STIRI
Produse
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile

Resurse pentru managementul firmei

Asociatia Americana pentru Calitate (ASQ), www.asq.org

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), www.iso.org

European Foundation for Quality Management, www.efqm.org

Asociatia de Acreditare din Romania, www.renar.ro

Autoritatea Nationalt pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI), www.research.ro

European accreditation, www.european-accreditation.org

Legislatie europeana www.eur-lex.europa.eu

 

 

Parteneri