Telefoane: 0314 20 53 48 (RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
0311 02 24 08 (UPC)
Fax: 0314 20 53 48 (RDS)
Email: info@intermanagement.eu
Cooperare internationala privind securitatea informatica
Adaugat la data de 26.10.2012

 
International Cyber Security Protection Alliance (ICSPA), care beneficiaza de sustinere din partea Europol, are ca scop sprijinirea agentiilor de aplicare a legii din tarile care nu dispun de resursele necesare combaterii criminalitatii informatice.

Aceasta initiativa urmeaza unei serii de atacuri la nivel inalt de-a lungul ultimelor noua luni, atacuri care au expus companiile si departamentele guvernamentale la pierderi si publicitate negativa.

Propunerea vine intr-un moment in care guvernele si fortele de politie se confrunta cu presiuni financiare fara precedent, ceea ce coboara infractionalitatea cibernetica in randul prioritatilor, a declarat CEO ICSPA, John Lyons, fost ofiter unitatea National High Tech Crime.

Prim-ministrul David Cameron a salutat noua organizare, declarand ca guvernul a alocat 650 milioane £ pentru a proteja infrastructura nationala din Marea Britanie impotriva criminalitatii cibernetice.

ICPSA, prezidata de fostul ministru de afaceri interne David Blunkett, are ca obiectiv strangere de fonduri de cel putin un milion de euro pe an pentru a sprijini organismele de aplicare a legii din tarile care nu dispun de resursele financiare necesare pentru a se opune criminalitatii cibernetice. Organizatia, cauta sprijin financiar din partea Uniunii Europene si din partea guvernelor Statelor Unite ale Americii, Canadei si Australiei.

Lyons, care a condus initial initiativa Get Safe Online, o initiativa care creste gradul de vigilenta privind securitatea pe internet, a declarat ca intentia sa a fost de a cauta compaii care sa-si impartaseasca experienta si resursele cu organele de aplicare a legii.

"Imi doresc sa ajut prin impartasirea cunostintelor si informatiilor, furnizand cunostinte de specialitate in materia formarii si acreditarii", a declarat Lyons.

Visa Europe, una dintre companiile care sprijina ICSPA, a declarat ca va forma experti in domeniu protectiei datelor, analizei si securitatii, pe care ii va pune la dispozitia organelor de politie.

"Avem un parteneriat foarte eficient cu organele de aplicare a legii din Europa si restul lumii, datorita modului in care tratam contrafacerea si frauda, atacurile asupra sistemelor si tehnologiei", a declarat Colin Whitaker, director de risc al sistemului de plati.

Visa s-a confruntat cu un atac de proportii al grupului de hackeri Anonymous anul trecut.

"A fost ceva pentru care eram pregatiti, insa gradul de noutate provine din zona din care a provenit atacul", a declarat Steve Wilson, seful departamentului de risc al Visa Europe. "Nu a fost un atac bazat pe considerente financiare, ci un mod diferit de atac. Nu a existat niciodata un risc care sa afecteez datele ori operatiunile clientilor nostri. A fost un risc de deteriorare a reputatiei noastre"

In cadrul discursului tinut la lansarea noii organizatii, ministrul James Brokenshire a afirmat ca aceasta alianta va contribui la consolidarea ripostei Regatului Unit impotriva criminalitatii cibernetice.

"Criminalitatea cibernetica este o problema cu adevarat globala iar pentru a o rezolva, avem nevoie de parteneriate puternice in diferite tari, care sa implice atat sectorul public, cat si cel privat", a declarat acesta.


Sursa: www.computerweekly.com

ALTE STIRI
Produse
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile

Resurse pentru managementul firmei

Asociatia Americana pentru Calitate (ASQ), www.asq.org

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), www.iso.org

European Foundation for Quality Management, www.efqm.org

Asociatia de Acreditare din Romania, www.renar.ro

Autoritatea Nationalt pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI), www.research.ro

European accreditation, www.european-accreditation.org

Legislatie europeana www.eur-lex.europa.eu

 

 

Parteneri