Telefoane: 0314 20 53 48 (RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
0311 02 24 08 (UPC)
Fax: 0314 20 53 48 (RDS)
Email: info@intermanagement.eu
Despre LEADERSHIP la General Electric
Adaugat la data de 29.10.2012

In conducerea companiei General Electric, John Welch a adoptat atitudinea urmatoare: strategia nu a fost batuta in cuie, ci a evoluat de-a lungul timpului. Important a fost sa stabileasca un set de obiective generale care erau compatibile cu valorile companiei si sa le aplice pe masura ce apareau ocaziile.
Valorile care l-au ghidat pe welch in anii '80 si '90 au fost foarte generale. Dar cumulate, acestea au furnizat un management puternic:
- Creeaza o viziune clara, simpla, reala, focalizata pe client si asigura-te ca esti capabil sa o comunici direct tuturor angajatilor.
- Intelege responsabilitatea si angajamentul si fii hotarat; stabileste si realizeaza obiective ofensive; actioneaza intodeauna cu integritate intransigenta.
- Fa din excelenta o pasiune; dezaproba birocratia si toate absurditatile legate de ea.
- Ai incredere in tine atunci cand le dai posibilitatea angajatilor sa actioneze si elimina obstacolele; accepta si considera programul de pregatire un instrument de management; fii deschis la toate ideile, indiferent de unde provin acestea.
- Dobandeste capacitatea de a dezvolta aptitudini intelectuale si o sensibilitate globala si nu-ti fie teama sa creezi echipe multidisciplinare. Stimuleaza si apreciaza schimbarea; nu te speria sau paraliza din cauza ei. Vezi in schimbare o oportunitate si nu o amenintare.
- Actioneaza cu energie enorma si foloseste-ti abilitatea de a le insufla putere si de a-i revigora pe ceilalti. Considera rapiditatea un avantaj competitiv.
Pentru a arata consecventa dorintei de schimbare a lui Welch la GE, am inclus o versiune a valorilor prezentate de acesta in vara anului 2000.

Liderii companiei intodeauna au avut o integritate fara nicio abatere:
- Sunt focalizati pe obtinerea satisfactiei clientului.
- Existenta programului de management al calitatii Six Sigma, garanteaza ca primul beneficiar este intodeauna clientul si ca este utilizat pentru a accelera dezvoltarea companiei.
- Insista pe excelenta si nu tolereaza birocratia.
- Trec de obstacole; intodeauna cauta si aplica cele mai bune idei, indiferent de unde provin acestea.
- Pretuiesc capitalul intelectual global si oamenii care il furnizeaza; creeaza echipe pentru a-l maximiza.
- Observa schimbarea din oportunitatile de dezvoltare, de exemplu, afacerile online.
- Creeaza o viziune simpla, clara, focalizata pe client pe care o reinnoieste si o reconsolideaza permanent.
- Realizeaza un mediu caracterizat prin “tensiune”, entuziasm, lipsa formalitatii si incredere; recompenseaza optimizarile si celebreaza rezultatele.
- Demonstreaza, intodeauna cu un entuziasm molipsitor fata de client, cel de-al patrulea secret al leadership-ului de la GE: energia personala cu care intampina si trateaza schimbarea, abilitatea de a crea o atmosfera care ii energizeaza pe ceilalti, inteligenta cu care iau deciziile dificile si abilitatea acestora de a executa sistematic.
Nu te afunda in detalii, recomanda Welch. Stabileste-ti obiectivele si ajusteaza-le pe masura ce evoluezi pentru ca acestea sa corespunda realitatii.

ALTE STIRI
Produse
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile

 

Asociatia Americana pentru Calitate (ASQ), www.asq.org

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), www.iso.org

European Foundation for Quality Management, www.efqm.org

Asociatia de Acreditare din Romania, www.renar.ro

Ministerul Cercetarii si Inovarii, www.research.ro

European Accreditation, www.european-accreditation.org

Legislatie Europeana www.eur-lex.europa.eu

Asociatia de Standardizare din Romania, www.asro.ro

 

 

Parteneri