Telefoane: 0314 20 53 48 (RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
0311 02 24 08 (UPC)
Fax: 0314 20 53 48 (RDS)
Email: info@intermanagement.eu
Etichete ecologice pentru telefoane
Adaugat la data de 25.10.2012

Orange este prima companie care ofera clientilor informatii obiective despre performanta de mediu a telefoanelor pe care le comercializeaza.
In premiera nationala, Orange Romania a introdus un sistem de etichetare ecologica a telefoanelor pe care le comercializeaza. Sistemul a fost realizat in parteneriat cu WWF si cu expertiza BIO Intelligence Service, o companie recunoscuta la nivel european pentru evaluarea performantei de mediu.

Etichetele ecologice le vor permite clientilor interesati de protejarea mediului sa ia decizii informate atunci cand cumpara un telefon mobil. Introducerea lor de catre Orange a fost o premiera si in Europa, fiind una din numeroasele initiative prin care compania isi incurajeaza clientii sa i se alature in eforturile de conservare a mediului.
Ce informatii contine eticheta ecologica

Pe baza informatiilor primite de la producator, fiecare telefon primeste un punctaj global (ex. “3/5”, adica 3 puncte din 5 posibile). Punctajul global este format din notele obtinute la 5 indicatori, care iau in calcul toate etapele vietii produsului:
1.    Limitarea emisiilor de CO2: masoara cantitatea de gaze cu efect de sera emisa pe parcursul principalelor etape din ciclul de viata: fabricare, transport si utilizare.
2.    Eficienta energetica: masoara consumul de energie necesar pentru utilizarea produsului.
3.    Conservarea resurselor naturale: masoara cantitatea de materii neregenerabile (aur, argint, cositor) din compozitia produsului.
4.    Reciclarea: masoara posibilitatea reciclarii produsului si a ambalajului sau, in functie de compozitia acestora si de tehnologiile de reciclare existente.
5.    Productia eco-responsabila: masoara alte initiative de imbunatatire a performantei de mediu a produsului, cum ar fi: limitarea folosirii unor substante periculoase, usurinta de localizare a unor resurse sensibile (aur, argint, cositor, tantal), usurinta de reparare a produsului, folosirea materialelor reciclate etc.
 
Unde pot fi gasite etichetele ecologice

Eticheta ecologica completa, cu punctaje pentru toti cei 5 indicatori, este disponibila momentan doar in prezentarea telefoanelor din magazinul online Orange. Cu cat un telefon are mai multe puncte pentru un indicator, cu atat performanta lui de mediu este mai mare.

In magazinele Orange, la raftul de prezentare al unui telefon, va fi afisat doar punctajul global despre performanta sa de mediu.

Mai trebuie spus ca procesul prin care toate telefoanele din oferta Orange vor fi etichetate ecologic este unul de durata si ca el se va desfasura pe parcursul mai multor luni.

ALTE STIRI
Produse
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile

 

Asociatia Americana pentru Calitate (ASQ), www.asq.org

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), www.iso.org

European Foundation for Quality Management, www.efqm.org

Asociatia de Acreditare din Romania, www.renar.ro

Ministerul Cercetarii si Inovarii, www.research.ro

European Accreditation, www.european-accreditation.org

Legislatie Europeana www.eur-lex.europa.eu

Asociatia de Standardizare din Romania, www.asro.ro

 

 

Parteneri