Telefoane: 0314 20 53 48 (RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
0311 02 24 08 (UPC)
Fax: 0314 20 53 48 (RDS)
Email: info@intermanagement.eu
Ghidul ISO 64:2008 - Ghid pentru includerea aspectelor legate de mediu in elaborarea standardelor
Adaugat la data de 31.10.2012

Fiecare produs are un anumit impact asupra mediului, de-a lungul etapei de productie, distributie, utilizare sau reciclare. Acest impact variaza ca intensitate, de la unul slab catre unul semnificativ, major.
 
Ghidul ISO 64:2008 furnizeaza indrumari privind tratarea problemelor de mediu in standardele de produs. Este destinat in primul rand elaboratorilor de standarde de produs.
·pentru a sublinia relatia dintre prevederile din standardele de produs si de aspectele legate de mediu si de impactul produsului.
·pentru a ajuta la elaborarea sau revizuirea prevederilor din standardele de produs, in scopul de a reduce efecte negative asupra mediului, la diferite etape ale intregului ciclu de viata a produsului.
·sa sublinieze problemele de mediu in standardele de produs.
·pentru a recomanda ciclul de utilizare pentru un produs pentru care un standard este elaborat.
·pentru a promova dezvoltarea viitoare a sectorului, in conformitate cu principiile si abordarile de Ghidul ISO 64:2008.
 
Ghidul are ca scop potentarea constientizarii riscurilor asupra mediului de-a lungul elaborarii standardelor, cat si evitarea unor normari gresite, cu impact negativ asupra ambientului.
 
Ori de cate ori un nou standard este redactat sau un standard de produs existent este revizuit sau urmeaza sa fie revizuit, managerii de proiect si presedintele din comitet tehnic, organizatorii sunt incurajate sa puna in aplicare acest Ghid. In plus, in orice etapa a procesului de dezvoltare a standardului, expertii sunt incurajati sa includa aspectele legate de mediu in observatiile lor.
 
In ghid sunt descrise si o serie de tehnici practice pentru a ajuta creatorii de standarde care au mai putine cunostinte in problematica legata de mediu.
 
ISO Guide 64:2008 nu abordeaza problemele legate de sanatatea si securitatea in munca sau de siguranta consumatorilor, aspecte separate sau specifice ale ciclului de viata a produsului.

ALTE STIRI
Produse
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile

 

Asociatia Americana pentru Calitate (ASQ), www.asq.org

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), www.iso.org

European Foundation for Quality Management, www.efqm.org

Asociatia de Acreditare din Romania, www.renar.ro

Ministerul Cercetarii si Inovarii, www.research.ro

European Accreditation, www.european-accreditation.org

Legislatie Europeana www.eur-lex.europa.eu

Asociatia de Standardizare din Romania, www.asro.ro

 

 

Parteneri