Telefoane: 0314 20 53 48 (RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
0311 02 24 08 (UPC)
Fax: 0314 20 53 48 (RDS)
Email: info@intermanagement.eu
Securitatea informatiei. Solutii pentru protectie in perioada concediului.
Adaugat la data de 10.08.2016

In concediu, toata lumea vrea sa se relaxeze si...de ce nu, sa se distreze! Numai ca distractia unora poate insemna sfarsitul relaxarii altora, daca se depasesc regulile bunului-simt, iar de aici pot aparea situatii conflictuale, cu urmari grave. 

Solutii ,,anticonflict” 

 

• Orice neintelegere cu privire la parcare, camera de hotel, locul de plaja trebuie abordata cu calm, prin discutii amiabile, fara a ridica vocea sau a jigni.

• ,,Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie”. Tineti cont, insa, ca placerile dumneavoastra nu coincid neaparat cu ale celorlalti, asa ca pastrati volumul radioului in limite rezonabile sau folositi casti.

• Oricat de mult dorim sa ne distram, mai avem nevoie si de odihna.  Pastrati linistea in camere si pe holurile hotelului pe perioada programului de odihna si in timpul noptii! 

• Consumat cu moderatie, alcoolul poate fi un ingredient al distractiei si al starii de bine. Numai ca, daca depasiti masura, va poate transforma fie intr-o victima, fie intr-un agresor. Opriti-va la timp, pentru a nu va strica vacanta!

 

Vara...soare...relaxare...Pe asta mizeaza si cei care va vizeaza bunurile! Asa ca relaxati-va, dar nu uitati sa va protejati de pericole! 

 

Solutii ,,antihot”

 

• Cand mergeti la plaja sau la o plimbare prin statiune, nu luati sume mari de bani cu dumneavoastra, ci doar stricul necesar. O borseta sau o gentuta ,,turistica”, tinuta in fata si protejata cu mana, constituie o modalitate foarte buna de pastrare a valorilor !

• In satele de vacanta sau in zonele aglomerate, nu puneti bani si acte in rucsacuri purtate in spate!

Hotii se pot servi cu usurinta. Daca va opriti sa cumparati ceva, nu scoateti din geanta toti banii, ci doar suma necesara achizionarii produsului! Nu va lasati intimidati de cei care va grabesc sau va imping, puneti portofelul la locul lui, si nu in sacosa ori in buzunar!

• In vacanta se leaga repede prieteniile: pe plaja, la piscina, in cluburi dar…fiti precauti si nu va laudati oricui cu sumele de bani pe care le detineti.

• Ati fost cazati la parter sau la etajul 1? Chiar daca este canicula, nu lasati geamurile sau usile de la balcon deschise!  Riscati sa aveti musafiri nepoftiti, care va vor face ,,curatenie” in camera!

• Cheile de la camera de hotel pot fi pierdute cu usurinta atunci cand mergeti la plaja. Iar daca pe cheie mai este trecut si numele hotelului si numarul camerei, hotii vor merge direct la tinta! Asa ca, ar fi mai bine sa lasati cheia la receptie, unde este in siguranta. 

• Stati pe plaja si incercati sa va relaxati, dar va tot ganditi la banii si bijuteriile lasate in camera? Mai bine plasati sumele mari de bani si bunurile de valoare in seiful hotelului, si scapati de gandurile negre!

 

 ,,Nu mi se poate intampla mie” gandesc unii.. ,,Tocmai in vacanta?”, se intreaba altii..Cu toate astea, talhariile se intampla si victime devin tocmai cei care nu tin cont de zicala ,,paza buna trece primejdia rea”

 

Solutii ,,antitalhar”

 

• Daca abia ati cunoscut pe cineva, nu e bine sa ramaneti singur cu acea persoana dupa lasarea serii sau sa consumati bauturi alcoolice: puteti fi  jefuiti sau chiar agresati fizic!

• Pe timpul vacantei ne mai permitem sa petrecem pana noaptea tarziu. Tineti insa cont sa nu va deplasati dupa lasarea serii, singuri, prin zone putin circulate. Talhariile nu li se intampla doar altora!

• Daca observati ca sunteti urmarit/a de unul sau mai multi indivizi, deplasati-va prin zone intens circulate, chiar daca asta presupune schimbarea traseului initial; anuntati prietenii sau familia cu privire la suspiciunea dumneavoastra sau cereti sprijinul unui politist; daca sunteti agresat, sunati de urgenta la 112.

• Va tenteaza sa cumparati niste cadouri mai convenabile pentru cei de acasa? Nu va lasati atrasi in locuri dosnice, izolate, de catre asa-zisii vanzatori ambulanti care va promit lucruri ieftine! Nu numai ca nu veti castiga nimic, dar veti fi si talhariti!

• Bijuteriile si telefoanele mobile de ultima generatie, afisate ostentativ, sunt ,,magneti” pentru talhari. Evitati sa etalati astfel de accesorii pe strada, in special cand sunteti singuri, la ore tarzii, in locuri izolate. 

 

Ati venit cu masina pe litoral? Cu siguranta nu vreti sa va intoarceti  fara o parte din bagaje sau cu trenul! Mai mica sau mai mare, luxoasa sau doar practica, masina si bunurile aflate in ea va apartin si nu trebuie lasate la indemana infractorilor.

 

 Solutii ,,auto-protective”

 

• Pe drumul spre litoral opriti la benzinarii sau in alte locatii. Chiar daca pauza este scurta, actionati sistemul de inchidere a usilor si ramaneti in zona autoturismului daca aveti bunuri plasate la vedere. 

• Este de preferat sa alegeti un hotel/o vila care sa aiba parcare proprie, eventual pazita, pentru a va sti masina in siguranta in orice moment al zilei. Daca parcati in alta parte, alegeti o zona bine iluminata si circulata. 

• Ati coborat din masina pentru a cumpara ceva de la o taraba sau pentru ca ati uitat ceva in camera? Scoateti cheia din contact, chiar daca lipsiti pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lasate in contact dureaza cateva secunde!

• Sistemul de alarma constituie o modalitate eficienta de protejare a autoturismului. Actionati-l permanent!

• Gentile, bagajele, telefoanele mobile, GPS-urile, aparatura electronica sunt bunuri care nu trebuie lasate la vedere in interiorul masinii.

Sursa: Politia Romana

 

ALTE STIRI
Produse
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile

 

Asociatia Americana pentru Calitate (ASQ), www.asq.org

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), www.iso.org

European Foundation for Quality Management, www.efqm.org

Asociatia de Acreditare din Romania, www.renar.ro

Ministerul Cercetarii si Inovarii, www.research.ro

European Accreditation, www.european-accreditation.org

Legislatie Europeana www.eur-lex.europa.eu

Asociatia de Standardizare din Romania, www.asro.ro

 

 

Parteneri