Telefoane: 0314 20 53 48 (RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
0311 02 24 08 (UPC)
Fax: 0314 20 53 48 (RDS)
Email: info@intermanagement.eu
Sisteme de management al securitatii pentru lantul de furnizare - SR ISO 28000:2010
Adaugat la data de 27.10.2012

Standardul specifica cerintele pentru un sistem de management al securitatii, inclusiv acele aspecte critice pentru asigurarea securitatii lantului de furnizare. Managementul securitatii este legat de multe alte aspecte referitoare la managementul afacerii. Aspectele includ toate activitatile controlate sau influentate de organizatii care au impact asupra securitatii lantului de furnizare. Aceste alte aspecte ar trebui luate in considerare direct unde si când au un impact asupra managementului securitatii, inclusiv transportul acestor bunuri de-a lungul lantului de furnizare.
Standardul defineste securitatea ca fiind capacitatea de a rezista la unor acte intentionate neautorizate, destinate a cauza vatamari sau deteriorari unui lant de furnizare sau de catre un lant de furnizare.
Lantul de furnizare se refera la ansamblu de resurse si procese interconectate care incepe cu procurarea de materii prime, continua prin livrarea de produse sau servicii si se extinde pâna la utilizatorul final inglobând modalitatile de transport. Lantul de furnizare poate include vânzatori, facilitati de fabricatie, furnizori de logistica, centre de distributie interna, distribuitori, angrosisti si alte entitati care conduc la utilizatorul final.
Standardul privind managementul securitatii pentru lantul de furnizare, solicita ca organizatia sa evalueze securitatea mediului in care functioneaza si sa determine daca sunt implementate masuri de securitate adecvate si daca exista deja alte cerinte reglementate pe care organizatia le indeplineste. Daca prin acest proces sunt identificate nevoi de securitate, organizatia trebuie sa implementeze mecanisme si procese pentru a indeplini aceste nevoi.
Standardul este destinat a fi aplicat in cazurile in care este necesar ca lanturile de furnizare ale unei organizatii sa fie gestionate intr-un mod sigur. O abordare oficiala a managementului securitatii poate contribui direct la capabilitatea si credibilitatea organizatiei de a derula afaceri.

ALTE STIRI
Produse
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile

 

Asociatia Americana pentru Calitate (ASQ), www.asq.org

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), www.iso.org

European Foundation for Quality Management, www.efqm.org

Asociatia de Acreditare din Romania, www.renar.ro

Ministerul Cercetarii si Inovarii, www.research.ro

European Accreditation, www.european-accreditation.org

Legislatie Europeana www.eur-lex.europa.eu

Asociatia de Standardizare din Romania, www.asro.ro

 

 

Parteneri