Telefoane: 0314 20 53 48 (RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
0311 02 24 08 (UPC)
Fax: 0314 20 53 48 (RDS)
Email: info@intermanagement.eu
Utilizarea resurselor de apa ...
Adaugat la data de 31.10.2012

Nu putem trai fara apa, dar am ajuns sa avem din ce in ce mai putina. Avem tendinta sa credem ca apa va curge de fiecare daca vand vom deschide robinetului. Dar daca intr-o zi acest lucru nu se va mai intampla?

La nivel global, apa devine un bun din ce in ce mai greu de gasit. Mai putin de 1% din apa planetei este disponibila pentru consumul uman si peste 1,2 miliarde de oameni – aproape o cincime din populatia lumii – nu au acces la apa de baut potabila.

‘Urmatorul razboi din Orientul Mijlociu se va duce pentru apa, nu din cauze politice.’
        Boutros Boutros-Ghali (fost Secretar-General al Natiunilor Unite) in 1985
Stiati ca… ?
Daca tendintele actuale vor continua, expertii spun ca pana in 2050, peste 3 miliarde de oameni ar putea sa sufere din cauza lipsei de apa.

In Europa, exista apa din belsug. Totusi, zone intinse din sudul Europei au probleme cu resursele de apa. Acest lucru se intampla atunci cand cererea pentru apa este mai mare decat cantitatea disponibila intr-o anumita perioada sau cand calitatea proasta a apei limiteaza folosirea ei. Schimbarile climatice ar putea inrautati aceasta situatie in toata Europa.
Aproximativ 35% din apele din Europa sunt de suprafata – lacuri si rauri. Dintre acestea, 20% sunt amenintate serios cu poluarea. Restul de 65% sunt ape subterane, aflate in straturi (numite si acvifere) care retin apa de ploaie care se scurge in sol.

Ce poti face tu
-    Fa dus in loc de baie – se consuma de patru ori mai putina apa.
-    Inchide robinetul in timp ce te speli pe dinti. Daca toti europenii ar proceda astfel, intr-un an s-ar economisi suficienta apa pentru a umple 6000 de bazine olimpice.
-    Verifica robinetele – un robinet care picura risipeste 25 de litri de apa pe zi, problema care poate fi rezolvata simplu cumparand o garnitura noua si ieftina.
-    Colecteaza apa de ploaie – poti folosi galeti sau un recipient special pentru apa care se scurge de pe acoperisuri. Apa aceasta poate fi folosita pentru a uda gradina sau pentru a spala masina.

ALTE STIRI
Produse
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile

 

Asociatia Americana pentru Calitate (ASQ), www.asq.org

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), www.iso.org

European Foundation for Quality Management, www.efqm.org

Asociatia de Acreditare din Romania, www.renar.ro

Ministerul Cercetarii si Inovarii, www.research.ro

European Accreditation, www.european-accreditation.org

Legislatie Europeana www.eur-lex.europa.eu

Asociatia de Standardizare din Romania, www.asro.ro

 

 

Parteneri